2017. július 8., szombat

Nyári frissítők - tisztaságillat és gyümölcskoktélok

Kegyes hozzánk mostanában a nyár, hiszen bár napközben továbbra is kánikula van, az éjszakák és a reggelek hűvösségének köszönhetően lehetőségünk nyílik egy kis lélegzetvételre. Reggelente örömmel tárjuk ki az ablakot, hogy a friss levegő hűvössége átjárja a lakást, ugyanakkor napközben bármikor barnulhatnak a napimádók. A nyár legszebb időszaka ez, és a Yankee Candle gondoskodik arról, hogy az illatok terén is friss és az évszakhoz illő legyen a hangulat. Ma ismét részletesen sorra veszünk néhány igazán nyárias illatot, hogy segítsük a választást, és mindenki biztosan megtalálja a kedvére való kompozíciókat a webáruházunk kínálatában. Szokás szerint betűrendben haladunk végig rajtuk, így ma a Clean Cotton, a Coastal Living, a Cranberry Ice, a Cranberry Pear és a Cuban Mojito nyárhoz illő tulajdonságaival ismerkedhettek meg. A megszokottak szerint az adott illatról szóló bekezdésben a terméknévre kattintva közvetlenül eljuthattok az áruházunk vonatkozó oldalára, így könnyedén beszerezhetitek a kívánt termékformátumot belőlük.


Elsőként egy sokszor emlegetett termékcsaládunk, a Clean Cotton kerül hát sorra, amelyről már részletes illatleírást olvashattatok az év első bejegyzésében – ezt is amelyet mindenképpen ajánljuk figyelmetekbe. Mivel az összetevők és a különböző illatjegyek minden jellemzőjére kitértünk, most inkább csak a nyári napokhoz illő voltát hangsúlyoznánk. Már a januári bejegyzésben is a napsütéses tavaszi-nyári napok felidézésére alkalmas választásként emlegettük, hiszen tökéletesen adja vissza a kertben kiteregetett tiszta ruhák és a fák-virágok illatának egyvelegét. Éppen ezért kiváló döntés azok számára, akik valamilyen okból kénytelenek a négy fal között tartózkodni, ugyanakkor már nagyon vágynak a szabadba, és a benne lévő bergamott és liliom garantáltan felfrissíti még a legforróbb napokat is. A cédrus, a pézsma és a fás jegyek pedig erdőre emlékeztető aromákkal töltik meg a szoba levegőjét – így biztosan könnyebbé teszik mind a munkavégzést, mind a takarítást, és egy jó könyv mellé is nyugodt hangulatot teremtenek.


A második ma tárgyalt illat a Coastal Living, amely az év elején érkezett a Yankee Candle kínálatába, és a vele azonos nevű kollekcióról szóló, márciusi bejegyzésben már közelebbről is megismerkedhettetek vele. Az illatjegyei között a sós levegő illata, a levendula és a tengerparti virágok mellett moha és pézsma is jelen van, így rendkívül kiegyensúlyozott, nyugalmat árasztó hatást kelt. Friss jellegéből adódóan még a legnagyobb kánikulába is üdeséget csempész, és nyaralás után az emlékek felidézésére, nyaralásra készülődve pedig a hangulat megteremtéséhez is kitűnő választás. Emellett nagy valószínűséggel mindenki számára élvezhető az összhatása, ezért jó ötlet lehet a baráti vagy családi összejövetelek előtt ezzel felfrissíteni az otthon levegőjét, de kis csapatunk akár olvasás, akár otthoni meditáció vagy jóga aláfestésére is kiválónak tartja. Olyan fajta illat, amely finoman tölti be a lakás levegőjét, és nem válik tolakodóvá, ugyanakkor a lakásba belépők számára egyértelmű lesz a jelenléte. Természetesen nyitott ablak mellett veszít az intenzitásából, ezért legalább a kereszthuzatot érdemes kerülni, hogy a csodálatos aromák érezhetőek maradjanak a levegőben.

A harmadik illatunkról szót ejtettünk már a téli illatokat ismertető bejegyzéssorozatunk gyümölcsaromákról szóló részében, és ott a fűszeres jelleg nélküli, fanyar aromái miatt javasoltuk téli illatként: ez a Cranberry Ice. Ugyanezen tulajdonságai miatt ugyanakkor a nyárhoz is kiválóan illik, hiszen sok nyári-őszi gyümölcs aromái mellett csupán csipetnyi vaníliát tartalmaz, így a fanyarsága üdítően hathat a gyümölcsrajongók számára. Az összetevők nagy része a mostani idényre jellemző, hiszen narancs, mandarin, erdei gyümölcsök, szilva, vörös áfonya és cseresznye illóolajait tartalmazza. Mivel pedig a Yankee Candle más termékeihez hasonlóan ez is természetes, valódi illóolajok felhasználásával készül, eszünkbe juttathat akár egy tál hideg gyümölcssalátát, akár egy jeges turmixot, ez pedig csakis jót jelenthet a forróságban. A fanyarságából adódóan négy évszakos illat, hiszen az év bármely szakában megállja a helyét, és mindenféle tevékenységhez megfelelő választás lehet. Hiszen legyen szó akár házimunkáról, akár a jól megérdemelt pihenésről, a vörösáfonya természethű aromái megfelelő alaphangulatot teremtenek mindenhez – webáruházunkban pedig ez az illat az egyik legkedveltebb, és a vásárlói értékelések szerint mindenki rajong érte.


A Cranberry Pear illatleírását szintén olvashattátok már egy tavaly szeptemberi bejegyzésünkben, és mivel akkoriban inkább az összhatásáról írtunk, az illatjegyek rétegek szerinti jellemzését ma pótoljuk. Mind fanyar, mind édes jegyek jelen vannak benne, így egy igazi finom áfonyamártás összhatását adja vissza, és ez nem csupán télen, hanem nyáron is kiváló hangulatteremtővé teszi. A fejjegyet kandírozott narancshéj, citrom és cukor aromái alkotják, így már a használata kezdetén rendkívül friss összhatást biztosít, ugyanakkor a cukor és a narancshéj kandírozott volta némi bársonyos melegséget is csempész bele. Ezt követően a szívjegyben a vörösáfonya kifejezett fanyarságot kölcsönöz neki, míg a kandírozott körte tovább fokozza a meghitt jellegét. Végül az alapjegy vaníliából és malátával kevert cukorból álló együttese teszi teljessé és valóban ínycsiklandozóvá az illatkompozíciót. Sokakban a nagymamák és édesanyák által készített gyümölcsös süteményeket idézi fel, nem csoda hát, hogy olyannyira kedvelt terméke lett webáruházunknak. Ráadásul azon termékeink közé tartozik, amelyek többféle autóillatosítóként és gyöngyzseléként is elérhetőek, így akár útközben, akár a kisebb helyiségek lángmentes megoldásaként velünk lehet az illata.

Az utolsó ma tárgyalt illat az idei év egyik újdonsága, amelyet nagy örömmel köszöntöttünk a kínálatban. A Cuban Mojito ugyanis a lime friss zamatának rajongói számára valódi kincs, és akárcsak a névadó ital, az illatkompozíció is remek választás a forró napokra. A részletes leírását illetően figyelmetekbe ajánljuk a Havana kollekcióról szóló bejegyzésünket, ma pedig csupán annyit mondanánk: tökéletesen adja vissza a mojito zamatát, fanyar-édes-frissítő jellegét, hiszen minden összetevője esetében kizárólag a legtisztább aromákat használták fel a megálmodói. Lime, menta, cukor és cukornád – mi másra is lenne szükség a nyári forróság elviseléséhez, nem igaz?



Mi választani is nehezen tudunk közülük, és megannyi más illat is bemutatásra vár még, így érdemes lesz továbbra is figyelemmel kísérni a blogot. Emellett arra kérünk Titeket, hogy akár itt, megjegyzésben, akár a webáruházban, véleményként írjátok meg, hogy melyek a Ti nyári Yankee Candle kedvenceitek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése