2017. május 13., szombat

Havana kollekció – a trópusi nyár illatai

Bár odakint még mindig inkább tavasz van, és annak is a hűvösebb arcát láthatjuk csak, a Yankee Candle háza táján bizony ismét újdonságok vannak a porondon, méghozzá ezúttal egy igazán trópusi kollekcióval varázsolhatjuk otthonunkba a nyár illatait. Ez az év láthatólag a tengerparti utazásoké lesz mindannyiunk kedvenc gyertyái terén, hiszen már a tavasszal elérhetővé vált Coastal Living kollekcióval is a sós levegő, a gyümölcsök és a virágok elegyével ismerkedhettünk meg. A Havana kollekció pedig még távolibb tájakra repít el minket, hiszen a szivarokról, csodás flórájáról, ízletes ételeiről és életszeretetéről híres Kuba ihlette meg. A kollekciót négy új illatkompozíció alkotja, amelyeket a megszokott módon, betűrendben mutatunk be Nektek részletesen, és a sokféleségüknek köszönhetően biztosak vagyunk abban, hogy most is mindenki megtalálja majd közöttük a leginkább kedvére valót. Lássuk tehát, milyen aromákkal csábít a Cuban Mojito, a Delicious Guava, a Tobacco Flower és a Viva Havana.


Az elsőként említhető Cuban Mojito nemcsak illatában, hanem külsejében is igazán frissítő élményt nyújt, hiszen élénkzöld viaszba zárva várja, hogy elcsábítsa a használóját. A címkeképen látható mojito bizonyára sokak kedvence, hiszen fanyar-citrusos aromáival és egy csipetnyi mentával valódi felfrissülést jelent a nagy nyári melegben. Az illat összhatása a koktélhoz hasonlóan friss-gyümölcsös, édes, fanyar és friss aromákkal teli, és a Yankee Candle háza táján már jól ismert, valódi illóolajoknak köszönhetően rendkívül élethűre és ínycsiklandozóra sikeredett. Az égetés kezdetén elsőként a lime válik érezhetővé, amely szokatlan módon önmagában alkotja a fejjegyet, ugyanakkor a valósághű volta miatt jelen van benne mind a gyümölcs belsejének édes citrusossága, mind a héj fanyar-kesernyés frissessége. Ezt követően a névadó koktél egyik legfontosabb eleme, a menta jelenik meg a szívjegyben, így a lime-mal együtt rendkívül friss elegyet alkotva gyorsan vidámságot csempész az otthon levegőjébe. Az alapjegyben végül a vanília és a nádcukor elegye teszi selymesen lággyá az összhatást, így alkoholos felhangok nélkül is tökéletesen adja vissza a koktél jellegét. Kiváló választást jelent tehát akár meleg nyári napokra, akár olyan esetekben, amikor sok teendő tornyosul a fejünk felett, de valamiért nem sikerül nekilátnunk az elvégzésüknek. Általa egy igazán gyümölcsös és üdítő Yankee Candle illatra tehetünk szert, amelynek hatására nem lesz gond a motiváltsággal, és biztosan gyorsabban a tennivalóink végére érünk majd. Ráadásul kezdő illatgyertyások számára is garantáltan jó választást jelent, hiszen kizárólag mindenki által kedvelhető jegyekből áll össze, így a használata esetén garantált a siker.


A betűrend szerinti második illat, a Delicious Guava várhatóan szintén sokak kedvencévé válik majd, hiszen már maga a guava is széles körben kedvelt finomság. Ugyanakkor nem egyszerű gyümölcsös illatról van szó, hiszen a Yankee Candle illatainak megalkotói ez esetben is kitettek magukért, és mindent elkövettek annak érdekében, hogy az édes trópusi gyümölcsöt méltó aromákkal egészítsék ki, kiemelve annak minden értékes illatjegyét. Ennek megfelelően a névadó gyümölcs előtt a fejjegyben bergamott és citrom jelenik meg, minden lédússágával és fanyarságával együtt, hogy már a használat kezdetén a lehető legfrissebbé varázsolja a szoba levegőjét. A guava ezt követően, a szívjegy részeként jelenik meg, az őszibarack és a mangó illatával karöltve, hogy az eddigi fanyarságba édes gyümölcsös jegyeket csempésszen. A gyümölcssalátára emlékeztető, zamatos illatorgiát végül egyetlen egyszerű, mégis zseniális illatjegy teszi teljessé: a cukor bársonyossága csupán egy csipetnyivel határozottabbá teszi az eddig részletezett aromákat, ugyanakkor nem válik túláradóvá a jelenléte, csupán kiváló alakítást nyújtó mellékszereplőként emeli ki az illatot alkotó gyümölcsök esszenciáját. A különleges összetevőktől mentes illat ezáltal az előzőekben ismertetett Cuban Mojitóval egyetemben kiváló kezdőillattá válik, valamint a baráti összejövetelekre is jó választás háttérillatként, hiszen biztosan mindenki szívesen szagol majd bele a levegőbe, ha ez a Yankee Candle termék biztosítja az alaphangulatot.


Harmadikként ma a Tobacco Flower kerül sorra, amely már a neve alapján is igen sokat ígérő. Kevesen tudják ugyanis, hogy a szivarok becses alapanyagául szolgáló növény, a dohány virága bizony nagyon kellemes illatot áraszt, ráadásul pedig ebben a kompozícióban számos egyéb, ezt kiegészítő aroma is megtalálható. A fejjegyben először az alapillatot megfűszerező és üdévé varázsoló elemek válnak érezhetővé, és mindkét alkotójegye már önmagában is különleges: a gyömbérgyökér fanyar frissességét jól kiegészíti a csillagánizs, amelyet blogunkon először a Holiday Party kollekcióról szóló bejegyzésben ismerhettetek meg részletesebben. Különleges, sokak számára csak gyógycukorkákban ismert aromája a gyertyák összetevőjeként teljesedik ki igazán, hiszen remek párost alkot a friss-gyümölcsös illatokkal. A szívjegyben jelenik meg aztán a névadó dohányvirág, a jázmin erőteljes virágos jegyeivel és a bambuszlevél friss-zöld jellegével karöltve, így már az első két rétegnek köszönhetően is meglehetősen összetetté, ugyanakkor friss és üdítő jellegűvé válik. Az alapjegyben aztán két merőben eltérő és az összhatást tovább rétegező aromát használtak fel a készítők: a tonkabab selymesen lágy, édes illata mellett a cédrus zöldes-fás jegyeket ad hozzá az élményhez, így úgy érezhetjük, mintha valóban egy dohányültetvényen sétálnánk a szabadban, és a friss levegőn szippantanánk magunkba az édes aromákat. A virágillatok kedvelői számára bizonyosan jó választást jelent, ugyanakkor a fűszeres jegyeknek és a tonkababnak köszönhetően némi süteményre emlékeztető édességet is magában rejt. Ebből eredően jól illik mind a család társaságában eltöltött, nyugodt estékhez, mind egy romantikus randevú hangulatához, meghitté varázsolva az otthon atmoszféráját.


A kollekció negyedik tagja, a Viva Havana sokakban szintén a meghittség érzését keltheti, mivel a trópusok fűszernövényeinek jelenléte miatt a téli ünnepek hangulatát is magában hordozza. Nem kell azonban teljes mértékben karácsonyi illatra számítani tőle, sőt, az egyéb összetevőknek köszönhetően kifejezetten nyári jellegűvé válik, így méltó helyet foglal el a nyári illatkompozíciók között. A fejjegyét tömjén alkotja, amelyről már részletesen is olvashattatok az illatok világába kalauzoló sorozatunk egyik részében, és már önmagában is meglehetősen összetett és sokak számára kellemes aromákat hordoz magában. A szívjegyben ezt követően fahéj, szegfűszeg, gyömbér és szerecsendió jelenik meg, így a használata ezen fázisában vélhetően sokakban karácsonyi emlékeket is felidéz majd, ugyanakkor az ezt követően kibontakozó alapjegyek a napfény és a nyári szellők melegségét csempészik az összképbe: ámbra, oud és szantálfa teszi a trópusokra jellemzően meleggé a kompozíciót, így egyértelműen a nyári esték és éjszakák hangulatának kiemelésére tartjuk a leginkább megfelelőnek. Az élénk színű viasznak köszönhetően ugyanakkor üde színfoltja lehet a lakásnak, a címkeképe pedig a messzi Havanna városát idézi – nem csodálkoznánk, ha sokak úti céljainak listájára is felkerülne a város ennek hatására.



A teljes kollekció megtalálható webáruházunk összefoglaló menüpontjában, néhány igazán trópusi hangulatú kiegészítővel egyetemben, így könnyedén az otthonunkba varázsolhatjuk a kubai hangulatot akár a messzi tájakról való álmodozáshoz, akár az ott szerzett emlékek felidézéséhez. Nálunk igazi kedvenccé vált ez a kollekció, és kis kulisszatitokként azt is elárulhatjuk, hogy a bejegyzés megírásához a Viva Havana biztosította a megfelelő hangulatot. Nem is ártott a napfényes melegsége a ma reggeli borongós időben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése