2018. április 21., szombat

Just Go... és Wanderlust – az utazás szerelmeseinek


Hosszú, szürke hónapok várakozása után végre itt a tavasz, és ez kimondhatatlan örömmel tölt el minket. Nincs is annál jobb, mint amikor az ember jártában-keltében az ébredező természet színeit és illatait élvezheti, és megfigyelheti, ahogyan napról napra fejlődnek és rügyet bontanak a fák. Délutánonként már-már nyári meleget ontanak a nap sugarai, és gyerekzsivaj tölti meg a lakóövezetek levegőjét. Több szín, több illat, több mosoly és több életkedv jellemzi a hétköznapokat, és egyre többen tervezgetik már a nyári vakációjukat is. A Yankee Candle pedig ismét az időszakhoz illő kollekcióval rukkolt elő, és a Just Go..., valamint a Wanderlust kollekció tagjaival bárki megteremtheti az otthonában a tervezgetéshez szükséges hangulatot. Ezúttal pedig négy új illat és a szokásosnál több termékformátum közül választhatunk, hogy valóban minden lakberendezési stílus kedvelői megtalálják a számukra leginkább megfelelő megoldást. Lássuk tehát, mit nyújt az illatok szerelmeseinek a Coconut Splash, a Misty Mountains, a Tropical Jungle és a Warm Desert Wind, először is illatok terén, másodszor pedig a különleges megjelenés és formátumok terén.

Elsőként tehát a Coconut Splash trópusi harmóniájában merülünk el, amely a hagyományos termékformátumok esetében a kókusz húsát idéző, hófehér viaszban kapott helyet. Az aromáit az édes-kókuszos koktélok kedvelői biztosan hamar a szívükbe zárják majd, hiszen minden összetevő a kókusz természetes, frissítő édességét hivatott kiemelni. A fejjegyben a dinnye és a mangó jelenik meg a kókuszvíz gyengéd, visszafogott aromája mellett, így a kezdő akkordok rendkívül gyümölcsösek és frissítőek, és rögtön egy tengerparti szálloda medencés bárjában érezhetjük magunkat az illata nyomán. A szívjegyben a bársonyos, ugyanakkor továbbra is üdítő jellegű kókusztej és kókusz aromája sejlik fel, amelyeket az alapjegyben az édes és hívogató vanília, valamint a fás és egzotikus jegyeket egyaránt magában rejtő szantálfa egészít ki. Túlságos édesség nélkül teremt valódi egzotikus hangulatot a lakásban, és tökéletes hátteret ad a baráti összejövetelekhez és az utazási előkészületekhez egyaránt.


A Misty Mountains ezzel szemben már merőben más tájakra repít el minket: a hűsítő hegyvidéki hajnalok hangulatát élhetjük át vele. Bizony, nem mindenki vágyik tengerpartra, ha nyári pihenésről van szó, és a túrázni vágyók számára ez a Yankee Candle illat lehet a megfelelő választás. A fejjegyben fenyő és fodormenta gondoskodik a hűs kezdésről, a szívjegyben pedig a levendula frissítő, ugyanakkor megnyugtató aromája egészíti ki a sort. Az alapjegyben fás, frissítő és fűszeres illatjegyek egyaránt megjelennek, hiszen pacsuli, vetiver és cédrusfa teremti meg az illat alaphangulatát. Emellett mind a viasz színe, mind a címkekép a hegyi levegő hangulatát idézi, így mind a hegyekbe tett utazás előtt, mind utána, emlékek felidézéséhez ideális választás lehet. Ugyanakkor a hűsítő illatjegyeinek köszönhetően a meleg nyári napokat is elviselhetőbbé teszi, és frissítő hatást érhetünk el vele akkor is, ha az otthonunkban töltjük a szabadságunkat.


Most, hogy gondolatban elutaztunk már egy tengerpartra, majd pedig egy hegyvidékre, a Tropical Jungle segítségével az őserdők világába repülhetünk el. A színe érett trópusi gyümölcsöt idéz, a címkeképen pedig buja trópusi virágok jelennek meg, így már megjelenésében is színt csempész bármilyen stílusú lakásba. A benne rejlő illatoknak köszönhetően pedig biztosan jobb kedvre derülnek még azok is, akiknek kimarad az idei nyaralás. A fejjegyben pomelo és lime fanyar, citrusos illata nyitja a sort, majd a szívjegyben a papayanektár szintén gyümölcsös jegyei mellett a hibiszkuszvirágnak köszönhetően friss, virágos illatjegyek, a pálmalevélnek köszönhetően pedig fás és zöldes aromák is megjelennek. Az alapjegyben aztán bársonyos hangulatot teremt mind a cukornád, mind a vanília, így a Yankee Candle egyik legösszetettebb, mégis egyik leginkább harmonikus illatát kapjuk végeredményül.


Végezetül pedig igazán forró tájakra kalauzol el a Warm Desert Wind, amelyben a sivatag homokjának égető melegsége és a bazári forgatagban felsejlő illatok egyaránt szerepet kapnak. A használata kezdetén az ózonos levegő és a tiszta gyapot illata leginkább a sivatagi hajnal csípős hidegségét idézi fel, és csak a szív- és alapjegyben jelennek meg a forró nappalokat idéző illatjegyek. Először a szívjegyben rejlő füstölt vanília és tömjén fűszeres jegyei melegítik fel a hangulatot, majd pedig az alapjegyet alkotó pacsuli teremt tökéletes összhangot az alkotóelemek között. Egyetlen termék segítségével tehát a sivatagok világának számos fontos jellemzőjét megismerhetjük, így minden napszakhoz kiválóan illik, bármilyen tennivalóhoz megfelelő hátteret teremt, és garantáltan felidézi a távoli tájakon szerzett emlékeket.


A Wanderlust elnevezésű, valóban kivételes szépségű kollekcióval ráadásul nem csupán az illatok terén, hanem a különleges színeknek és mintáknak köszönhetően a formatervezés terén is kisebb utazást tehetünk. Élénk, trópusi virágokat és bazári kincseket idéző színek és hagyományos népi mintákat idéző díszítés jellemzi a kollekciót, és a fent részletezett illatok a hagyományos formátumokhoz képest más színeket kaptak. Így aztán mind a Yankee Candle-gyűjtők, mind az illatgyertyák világával még csak most ismerkedők számára különlegességeket rejt magában.


Elsőként a négylevelű lóherét idéző, kétkanócos, fémdobozos gyertyák érdemelnek említést, amelyek egyrészt elegáns, másrészt az élénk színeknek köszönhetően modern hatást keltenek. A két kanócnak köszönhetően problémamentesen égnek, és viszonylag nagy méretű a viaszmedence, így bármekkora helyiséget garantáltan betöltenek az illatukkal.


Szintén fémdobozban kaptak helyet a háromkanócos hajógyertyák, amelyek tetején iránytűt idéző minta és egyedi, illatonként különböző bevésés biztosítja az elegáns és utazásokat idéző hatást.


Ugyanezek az egyedi minták köszönnek vissza a kétkanócos poharas gyertyák esetében, ugyanakkor ezúttal fába vésve, így akár a modern, akár a klasszikus berendezésű otthonokban méltó helyet kaphatnak.


Talán az egész kollekció legkülönlegesebb alcsoportja az egykanócos poharas gyertyáké, hiszen egyedi mintával ellátott üvegbe zárva érkeznek, a tetejük pedig szálcsiszolt fémből készült. Megjelenésüknek köszönhetően olyanok tehát, mintha távoli országok vásáraiban szereztük volna be őket, így az utazás azon szerelmesei számára is vigaszt nyújthatnak, akik idén valamilyen okból kénytelenek kihagyni a nyaralást.


A közepes oszlopgyertyákkal pedig már egyenesen kincsre tehetünk szert, hiszen a csomagolásukat jelentő doboz, amelyet a használat előtt el kell távolítani, akár kisebb tárgyak tárolására is ideális megoldást jelenthet, így a gyertya elhasználása után is a lakás éke maradhat, ugyanakkor hasznos funkciót tölthet be.


Ez pedig még nem minden! A kiegészítők terén is érdemes körbenézni, hiszen, bár mindegyikük egyaránt távoli tájakat idéz, akad közöttük hagyományos, visszafogott, színes és modern egyaránt, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Ha pedig hagyományos formátumú kisméretű gyertyát vásároltok, akkor a kiszállítás ingyenes, így most mindenképpen érdemes körbenéznetek a webáruházunkban.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése